Nederlands Deutsch

bewonderbanken-strip-1.jpg
HomeBewonderbankenInfoNieuwsarchiefBCO Zoëmerflestival

BCO Zoëmerflestival

Zoëmerflestival: nieuwe zomeractiviteit voor het hele gezin

SCHINVELD - De eerste editie van het Zoëmerflestival vindt op 3 juli plaats in het centrum van Schinveld. Business Club Onderbanken (BCO) vormt het jaarlijkse kinderevent Flestival om tot een dag voor iedereen. Met een gevarieerde programma belooft het Zoëmerflestival een gezellig zomerfeest te worden voor heel Onderbanken.

Over de locatie voor het Zoëmerflestival hoefde de organiserende BCO-leden niet lang na te denken. 'Door de tijdelijke sluiting van de Schinvelder Hoeve moesten we  vorig jaar onze plannen voor het eindejaarsevenement omgooien', herinnert BCO-bestuurslid Resi Haagmans zich. 'Het centrum in Schinveld met de Beekstraat bleek een perfect alternatief. Ondanks het regenachtige weer was de toeloop boven onze verwachting!'

Paul Verbeek, ook BCO-bestuurslid, valt Resi bij: 'BCO is nu een aantal jaren bezig met het organiseren van een paar jaarlijkse evenementen. Zoiets moet groeien. We merken dat we er steeds beter in slagen dingen te organiseren die aanslaan bij inwoners binnen en buiten Onderbanken.'

Het Zoëmersflestival opent op 3 juli om 11.00 uur met een straatmarkt. Verschillende standhouders uit en buiten Onderbanken tonen daar hun waar. De Schinveldse horeca zorgt samen tijdens het evenement voor een gevarieerd aanbod aan hapjes en drankjes. Vanaf 12.00 uur gaat voor de jeugd het Flestival van start. De traditionele flessenpost door de Rode Beek is maar één van de vele activiteiten tijdens het Zoëmerflestival: er zijn verschillende opblaasbare attracties waaronder (bij goed weer) een vijfentwintig meter lange waterglijbaan, een visclinic en de ranjakoe. Er zijn bovendien ijsjes en suikerspinnen te verkrijgen. Kortom, kinderen hoeven zich volgens de organisatie geen moment te vervelen.

Hoogtepunt van de dag is het optreden van de coverband Noizz. Vanaf 16.45 uur staat de band op het podium om de Zoëmerflestivalbezoekers te trakteren op songs uit de rijke geschiedenis van de popmuziek. Houd voor het laatste nieuws over dit evenement de facebookpagina van BCO-Onderbanken in de gaten.

Kijk ook naar dit interview op LOO tv met Paul Verbeek
over het aanstaande Zoëmerflestival

Go to top