Nederlands Deutsch

bewonderbanken-strip-2.jpg
HomeBewonderbankenRoutesDownload routes

Wandel-, fiets- en ruiterroutes

In de gemeente Onderbanken kunt u naar hartelust wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken. De routes hieronder helpen u op weg.

 

Langs Schansen & Motten

De brochure langs ‘Schansen en Motten’ is een leuke beleveniswandeling en fietstocht. Verder beschrijft de folder de bijzondere historische achtergrond van Onderbanken. De brochure is verkrijgbaar bij VVV-vestigingen in Zuid-Limburg en het bezoekerscentrum Roode Beek.

Spiegelroute

De Spiegelroute is een route langs de ateliers van veertien kunstenaars in de gemeente Onderbanken. In de brochure staat uitgebreide informatie over de kunstenaars, een routebeschrijving en een handige plattegrond. Meer informatie en een overzicht van de actuele activiteiten vindt u op www.spiegelroute.nl.

Download de brochure van de Spiegelroute.

Architectuurfietsroute Onderbanken

De architectuurfietsroute is een fietsroute langs architectonisch waardevolle gebouwen. De gids is te koop bij de balie van SCHUNCK*, Bongerd 18 in Heerlen, bij de VVV-vestigingen in Zuid-Limburg en het bezoekerscentrum Roode Beek.

Natuurpad

Het natuurpad neemt kinderen mee, over grote en kleine paadjes, door het bijzondere landschap van Natuur- en Landschapspark Roode Beek. Maar pas op! Het pad is niet altijd makkelijk te vinden en een paar modderige schoenen of zelfs wel natte voeten zijn niet uit te sluiten. Het natuurpad is ongeveer 5 kilometer lang.

Download de brochure van het natuurpad.
 

Vitaal Onderbanken

De brochure ‘Vitaal Onderbanken’ laat u kennis maken met de historie en natuurschoon van Onderbanken en voert u mee langs diverse mooie plekjes. Er is zowel een toeristische route, als een historische route omschreven in deze gids. De gids is verkrijgbaar bij VVV-vestigingen in Zuid-Limburg en het bezoekerscentrum Roode Beek.

Heidenatuurparkroute

De heidenatuurparkroute is een grensoverschrijdende fietsroute door Natuur- en Landschapspark Roode Beek, over de Teverener Heide en de Brunssummerheide. De route is ongeveer 30 kilometer lang.

Download de brochure van de Heidenatuurparkroute.

Quabeeksgrub wandelroute

,/p>

Download de Quabeeksgrub wandelroute.

Rollende rust met religie

 

Download 'Rollende rust met religie' route.

Diverse routes Natuur en Landschafstpark Roode Beek

 

 

 

Gastronomie Smeets/Au Jardin des Charpentiers

Restaurant Au Jardin des Charpentiers, verwijst naar de vroegere timmerfabriek van het huidige Gastronomie Smeets. Au Jardin biedt een mooi modern lounge terras, waar het na een wandeling goed toeven is. Laat u verrassen door ons keukenteam en geniet van
dagverse producten.

Steenweg 6, Merkelbeek
Telefoon: 046-4421284
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.gastronomie-smeets.com

Restaurant De Lier

Restaurant De Lier ligt in Schinveld, aan het zweefvliegveld van de ELZC. Het thema hier is ‘ontdekken en relaxen’. Ontdek de mooie natuur van de Schinveldse Bossen en Roode Beek door de vele wandel- en fietspaden, of vanuit de lucht. In ons restaurant of op ons terras kunt u genieten van bijvoorbeeld onze zelfgemaakte vlaaien of bonbons. Onze menukaart staat bekend om de heerlijke gerechten gemaakt van het vlees van de Schotse Hooglanders die de weiden in de omgeving begrazen. Onze gerechten zijn dus biologisch, eerlijk en betaalbaar. Koken voor gasten met allergieën zijn voor onze keuken geen enkel probleem.

Leiffenderhofweg 3, Schinveld
Telefoon: 045-5272132
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.restaurantdelier.nl

Bezoekerscentrum BovenWater Food & Drinks

Het bezoekerscentrum ligt aan de rand van het natuurgebied Roode beek in Schinveld. Start- en rustplaats voor fiets- of wandeltochten. Het is goed toeven op het terras dat boven water zweeft. Kom tot rust met koffie en vlaai, een drankje of geniet van ontbijt, lunch of diner.

Aan de Voeëgelsjtang 1, Schinveld
Telefoon: 045-5640505
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.boven-water.eu

Go to top