Nederlands Deutsch

bewonderbanken-strip-2.jpg
HomeBewonderbankenRoutesFietsroutes

Fietsen en Wandelen

In Onderbanken is de natuur zeer afwisselend. U kunt vaak niet zien wat er voorbij de volgende bocht of achter de volgende heuvel schuilgaat. Het landschap is verrassend en inspirerend. Zo zijn er in elke kern zijn prachtige bossen te vinden, zoals de Woander in Bingelrade. En aan de andere kant brengen de enorm uitgestrekte landerijen rondom Merkelbeek, Bingelrade, Jabeek en Schinveld u tot rust. Ze nodigen uit om heerlijk overheen te turen en weg te dromen. In Schinveld ligt bovendien het unieke, grensoverstijgende natuurgebied Rode Bach/Rode Beek, dat Onderbanken met Gangelt verbindt. 

Al deze zinnenstrelende gebieden zijn voorzien van goed bewegwijzerde wandel- en fietsroutes. In de brochure Vitaal Onderbanken is een aantal mooie routes terug te vinden, zowel voor de beginnende als de meer gevorderde wandelaar of fietser.

De oude, lommerrijke holle wegen die u van de ene dorpskern naar de andere voeren, bieden verkoelende schaduw op warme zomerdagen. En wilt u onderweg een goed gevulde tas proviand meenemen? Dat komt dan goed uit! Er zijn namelijk plekken te over om te genieten van een heerlijke picknick. Niet alleen onder de bomen van de holle wegen, maar ook in de omgeving rondom de regenbuffer in Schinveld, bent u van harte welkom om plaats te nemen op een van de vele bankjes.  Zo kunt u tijdens uw pauze ook nog eens lekker ouderwets pootje baden in een van de beekjes en stroompjes, waarna u lekker opgefrist uw toch kunt hervatten.

Natuurlijk is geen enkele fiets- of wandeltocht compleet zonder dat u heeft kunnen genieten van een - al of niet alcoholische - versnapering of een culinair verwennerijtje bij een van de talrijke horecagelegenheden. Alle kernen van Onderbanken kunnen u wat dat betreft voorzien van een natje en een droogje waar u maar al te graag uw wandelschoenen voor uittrekt of de fiets even voor aan de kant zet. Zo blijft uw inwendige motor op toeren en is uw batterij na afloop van zo'n tocht weer helemaal opgeladen!

Wij hebben na dit alles nog maar één advies voor u:

de paden op, de lanen in, BEWOnderbanken! [ Download routes ]

Foto's © Ria Gerards

Restaurant De Lier

Restaurant De Lier ligt in Schinveld, aan het zweefvliegveld van de ELZC. Het thema hier is ‘ontdekken en relaxen’. Ontdek de mooie natuur van de Schinveldse Bossen en Roode Beek door de vele wandel- en fietspaden, of vanuit de lucht. In ons restaurant of op ons terras kunt u genieten van bijvoorbeeld onze zelfgemaakte vlaaien of bonbons. Onze menukaart staat bekend om de heerlijke gerechten gemaakt van het vlees van de Schotse Hooglanders die de weiden in de omgeving begrazen. Onze gerechten zijn dus biologisch, eerlijk en betaalbaar. Koken voor gasten met allergieën zijn voor onze keuken geen enkel probleem.

Leiffenderhofweg 3, Schinveld
Telefoon: 045-5272132
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.restaurantdelier.nl

Gastronomie Smeets/Au Jardin des Charpentiers

Restaurant Au Jardin des Charpentiers, verwijst naar de vroegere timmerfabriek van het huidige Gastronomie Smeets. Au Jardin biedt een mooi modern lounge terras, waar het na een wandeling goed toeven is. Laat u verrassen door ons keukenteam en geniet van
dagverse producten.

Steenweg 6, Merkelbeek
Telefoon: 046-4421284
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.gastronomie-smeets.com

Bezoekerscentrum BovenWater Food & Drinks

Het bezoekerscentrum ligt aan de rand van het natuurgebied Roode beek in Schinveld. Start- en rustplaats voor fiets- of wandeltochten. Het is goed toeven op het terras dat boven water zweeft. Kom tot rust met koffie en vlaai, een drankje of geniet van ontbijt, lunch of diner.

Aan de Voeëgelsjtang 1, Schinveld
Telefoon: 045-5640505
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.boven-water.eu

Go to top