Nederlands Deutsch

bewonderbanken-strip-1.jpg
HomeBewonderbankenRoutesRij- en men-routes

Rij- en men-routes

Onderbanken heeft iets met paarden

En paarden hebben iets met Onderbanken! Een echt paardenparadijs, zo mag Onderbanken zonder overdrijven betiteld worden. In elke kern zijn wel bedrijven te vinden die paard-gerelateerde activiteiten bedrijven.

In de buitengebieden zijn bijzonder mooie rij- en men-routes te vinden. De kerkdorpen van Onderbanken worden verbonden door paden en weggetjes langs prachtige, glooiende velden. Een genot voor zowel paard als paardenminnend mens.

Bovendien vindt in de kern Schinveld in de derde week van september een nationale men-wedstrijd van allure plaats, waar alle toppers uit het hele land vertegenwoordigd zijn.

In de Onderbankse bossen is het goed toeven voor paarden, ruiters en berijders van koets en huifkar. Ja, ook dat laatste is mogelijk! Gewoon gezellig een uurtje door de bossen in de huifkar of iets meer uitgebreid door een speciale tocht te maken zoals bijvoorbeeld de Hollewegentocht. Een heuse ontdekkingsreis per huifkar door alle holle wegen van Onderbanken.

En wilt u er een meerdaags verblijf van maken?
U kunt niet alleen zelf overnachten in Onderbanken, maar er zijn zelfs overnachtingsfaciliteiten voor uw paard! [ Download routes ]

Restaurant De Lier

Restaurant De Lier ligt in Schinveld, aan het zweefvliegveld van de ELZC. Het thema hier is ‘ontdekken en relaxen’. Ontdek de mooie natuur van de Schinveldse Bossen en Roode Beek door de vele wandel- en fietspaden, of vanuit de lucht. In ons restaurant of op ons terras kunt u genieten van bijvoorbeeld onze zelfgemaakte vlaaien of bonbons. Onze menukaart staat bekend om de heerlijke gerechten gemaakt van het vlees van de Schotse Hooglanders die de weiden in de omgeving begrazen. Onze gerechten zijn dus biologisch, eerlijk en betaalbaar. Koken voor gasten met allergieën zijn voor onze keuken geen enkel probleem.

Leiffenderhofweg 3, Schinveld
Telefoon: 045-5272132
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.restaurantdelier.nl

Gastronomie Smeets/Au Jardin des Charpentiers

Restaurant Au Jardin des Charpentiers, verwijst naar de vroegere timmerfabriek van het huidige Gastronomie Smeets. Au Jardin biedt een mooi modern lounge terras, waar het na een wandeling goed toeven is. Laat u verrassen door ons keukenteam en geniet van
dagverse producten.

Steenweg 6, Merkelbeek
Telefoon: 046-4421284
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.gastronomie-smeets.com

Bezoekerscentrum BovenWater Food & Drinks

Het bezoekerscentrum ligt aan de rand van het natuurgebied Roode beek in Schinveld. Start- en rustplaats voor fiets- of wandeltochten. Het is goed toeven op het terras dat boven water zweeft. Kom tot rust met koffie en vlaai, een drankje of geniet van ontbijt, lunch of diner.

Aan de Voeëgelsjtang 1, Schinveld
Telefoon: 045-5640505
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.boven-water.eu

Go to top