Nederlands Deutsch

bewonderbanken-strip-2.jpg
HomeBewonderbankenRoutesRij- en men-routes

Rij- en men-routes

Onderbanken heeft iets met paarden

En paarden hebben iets met Onderbanken! Een echt paardenparadijs, zo mag Onderbanken zonder overdrijven betiteld worden. In elke kern zijn wel bedrijven te vinden die paard-gerelateerde activiteiten bedrijven.

In de buitengebieden zijn bijzonder mooie rij- en men-routes te vinden. De kerkdorpen van Onderbanken worden verbonden door paden en weggetjes langs prachtige, glooiende velden. Een genot voor zowel paard als paardenminnend mens.

Bovendien vindt in de kern Schinveld in de derde week van september een nationale men-wedstrijd van allure plaats, waar alle toppers uit het hele land vertegenwoordigd zijn.

In de Onderbankse bossen is het goed toeven voor paarden, ruiters en berijders van koets en huifkar. Ja, ook dat laatste is mogelijk! Gewoon gezellig een uurtje door de bossen in de huifkar of iets meer uitgebreid door een speciale tocht te maken zoals bijvoorbeeld de Hollewegentocht. Een heuse ontdekkingsreis per huifkar door alle holle wegen van Onderbanken.

En wilt u er een meerdaags verblijf van maken?
U kunt niet alleen zelf overnachten in Onderbanken, maar er zijn zelfs overnachtingsfaciliteiten voor uw paard! [ Download routes ]

Biej de Tant

Biej de Tant is een gezellige bistro, met een fijn terras. Op zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 20.00uur voor een (h)eerlijk hapje en een drankje. Wij hebben een verrukkelijke seizoensgebonden krijtbordkaart. Verder zijn wij gericht op groepen om fijne gezellige dagjes uit te organiseren voor familiefeesten, bedrijfsuitjes, team- en heidagen. Dit alles in combinatie met één van onze vele activiteiten en natuurlijk een (h)eerlijk culinaire verwennerij. Voor groepen zijn wij iedere dag geopend (v.a. 8 personen).

Bouwbergstraat 126, Schinveld
Telefoon: 06-20 32 51 79, 06-511 77 347
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.biejdetant.nl

Bezoekerscentrum BovenWater Food & Drinks

Het bezoekerscentrum ligt aan de rand van het natuurgebied Roode beek in Schinveld. Start- en rustplaats voor fiets- of wandeltochten. Het is goed toeven op het terras dat boven water zweeft. Kom tot rust met koffie en vlaai, een drankje of geniet van ontbijt, lunch of diner.

Aan de Voeëgelsjtang 1, Schinveld
Telefoon: 045-5640505
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.boven-water.eu

Gastronomie Smeets/Au Jardin des Charpentiers

Restaurant Au Jardin des Charpentiers, verwijst naar de vroegere timmerfabriek van het huidige Gastronomie Smeets. Au Jardin biedt een mooi modern lounge terras, waar het na een wandeling goed toeven is. Laat u verrassen door ons keukenteam en geniet van
dagverse producten.

Steenweg 6, Merkelbeek
Telefoon: 046-4421284
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.gastronomie-smeets.com

Go to top