Nederlands Deutsch

bewonderbanken-strip-2.jpg
HomeBewonderbankenUitjes

To Do / Uitjes

Zoekt u een complete, onderhoudende daginvulling of gewoon iets leuks om te doen voor als u te voet of op de fiets onderweg bent? Het uitgebreide aanbod aan kleinschalige dagrecreatie in Onderbanken is zowel sfeervol en gezellig als actief en stimulerend.

Een bezoek aan brouwerij de Maar in Jabeek is één van de vele mogelijkheden. Geniet op het gastvrije terras van het uitzicht op de pittoreske kerk en bestel nog een glaasje Jabeeks Blond, Bingelraadse Bengel of Genhouts Genot en ga vooral niet weg! Onthaasten pur sang, dat is wat u hier doet. Na deze welverdiende rustpauze kunt u verder uw weg vervolgen en bijvoorbeeld de wandelroute met QR codes volgen. Een fantastische technologische uitvinding toegepast in een oorspronkelijke, natuurlijke omgeving. Ouderwets en nieuwerwets gaan hier hand in hand!

En zoekt u het liever hogerop? Dan is het geweldig om, bij voorkeur bij mooi weer, te gaan kijken bij het zweefvliegveld van de Eerste Limburgse Zweefvliegclub, ELZC. Meevliegen kan op afspraak en ik kan u garanderen dat dat een ervaring is om nooit te vergeten. Het is puur genieten van het fenomenale uitzicht vanuit je cockpit over de dorpen Onderbanken en Gangelt.

Op iedere 1ste zondag van elke even maand is het mogelijk om tussen 11.00 en 17.00 uur een bezoek te brengen aan de kunstenaars die onderdeel uitmaken van de Spiegelroute. In de brochure over de Spiegelroute of op de site www.spiegelroute.nl  vindt u alle informatie hierover. Op die dagen zijn de diverse terrasjes en verschillende winkeltjes in Onderbanken geopend, zodat u naar hartenlust kunt rondkijken en uitrusten.

Het prachtige natuurgebied Rode Bach/Rode Beek is pareltje dat door steeds meer mensen omarmd wordt. Al wandelend kunt u dit gebied optimaal verkennen. Er is voldoende parkeergelegenheid waar u zich kunt ontdoen van uw auto of motor, om vervolgens te voet het gebied in te trekken. U moet er alleen niet verbaasd van opkijken als u ineens oog in oog staat met een of meerder Schotse Hooglanders. Vooral met mooi weer bevindt de kudde runderen zich vaak in de buurt van de Rode beek, waar ze de tijd nemen om eens  uitgebreid te badderen. Ondanks hun indrukwekkende voorkomen hoeft u zich niet geïntimideerd te voelen: als u de dieren met respect en gepaste afstand benadert, doen zij hetzelfde met u.

Bent u meer van de mystieke ervaringen? Dan is de brochure Schansen en Motten zeker iets voor u! Ga op pad en laat u inwijden in de geheimen en mysteries van de Witte Juffer van Lammedam. Misschien dat u geluk heeft en nog net een glimp kunt opvangen van haar wapperend jurk, verdwijnend achter een boom…

 

 

 

Foto's © Ria Gerards

 

Nog enkele leuke Onderbankense uit-tips:

  • Ga terug in de tijd in het museumdorp "Nonke Buusjke" in de Schinveldse bossen. www.nonkebuusjke.nl
  • Kijk op Carnavalsdinsdag naar het traditiegetrouw oplaten van de "Geet mit ee Gesjtrikt Udder" door het Schinveldse Hoej-Hoej-comité. www.hoej.nl
  • Feest mee tijdens de jaarlijkse feesten van de kerkdorpen: in Bingelrade zijn dat de Hoffeesten, in Merkelbeek de Henkhoffeesten, in Jabeek de Wijnfeesten en in Schinveld de Mei-feesten.
  • Woon op 30 april het traditioneel opzetten van de mei-den door de Jonkheid van Schinveld bij. Het rechtzetten van de den is de afsluiting van drie weken "dennenstrijd" tussen de Jonkheid en de Getrouwden en wordt vooraf gegaan door een sfeervolle lampionnenoptocht en muzikaal omlijst door het zingen van het Mei-denlied. www.jonkheid-schinveld.nl
  • Geniet van magistrale gitaarsolo's en opzwepende drumpartijen tijdens het jaarlijkse festival Sjilvend Rock(t) dat wordt gehouden in het laatste weekend van juni. www.openaironderbanken.nl
  • Gooi een balletje op tijdens het recreatief volleybaltoernooi van gymvereniging Olympia op de zondag van het laatste weekend van de zomervakantie (van de basisscholen!) www.gvolympiakfc.nl

Eerste Limburgse Zweefvliegclub

Welkom bij de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club in Schinveld. Zweefvliegen is een prachtige hobby. Zweven hoog in de lucht met alleen het windgeruis om je oren. Urenlang van wolk naar wolk vliegen. Samen met roofvogels in een thermiekbel draaien. Iiedereen vanaf 7 jaar heeft de mogelijkheid een keer mee te vliegen in een twee persoons zweefvliegtuig, daarom bieden wij kennismakingsvluchten aan. (Ook voor grotere groepen).

Leiffenderhofweg 3, Schinveld
Telefoon: 045-5641651
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.elzc.nl

Galerie Si La Vie

Bij Galerie Si La Vie is het mogelijk om een workshop schilderen te reserveren ( voorkennis niet vereist ). Individueel of in een groep van maximaal 8 personen. Wij beginnen om 10.00 uur onder het genot van koffie/thee met het uitzoeken welk schilderij je gaat maken. Na twee uurtjes schilderen staat er een uitgebreide lunch voor je klaar. De workshop loopt rond 16.00 uur teneinde.

Pastoor Brounsstraat 30, Schinveld
Telefoon: 045 - 5256187 / 06-2228639
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.silavie.nl

Biej de Tant / Stal van Eijk

Wij zijn gespecialiseerd in ‘things to do’: wij hebben een uitgebreid programma om allemaal leuke dingen te doen. Wandelen, bosgolf, wandelgolf, hilarisch kienen, klootschieten, boerenspellen, kookworkshops, steppen, tandem rijden, picknicken. Eigenlijk te veel om op te noemen. Vooral heeel gezellig en leuk, tot het volgend uitje!

Bouwbergstraat 126 / Heidedwarsstraat 1, Schinveld
Telefoon: 06-51177347 / 06-20325179
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.biejdetant.nl / www.stalvaneijk.nl

Go to top